De zomer mag dan nu een verre herinnering zijn, maar we richten ons op het komende seizoen en dat betekent dat we een sprong in de lente/zomer 2021-trends maken. De afgelopen zomer zag er een beetje anders uit dan verwacht, maar we hopen op betere tijden.

Wat gaan we weldra dragen op het strand

Er is maar één ding dat je nodig hebt om dit seizoen klaar te zijn voor de zomer: een strak badpak of een beachy bikini uit deze kleurgecodeerde selectie.

De zomer komt snel dichterbij, dus het marie claire team weet dat het nu of nooit is om de perfecte strandkleding te vinden, zodat u het hele seizoen door van het zand kunt glijden naar de branding.

We hebben het onderzoek voor u gedaan, en hebben de trends gevonden die het strand al aan het zwembad overnemen. Alles, van levendige tinten tot gedempte neutralen, maakt dit seizoen een spetterende indruk, dus er is genoeg om uit te kiezen in onze bewerking hieronder.

Modern Monochrome 

Universeel vleiend en onweerstaanbaar tijdloos, monochrome ontwerpen gaan nergens heen dit seizoen – van polka-dots tot zwart-witte bikini’s, deze stukken maken een statement terwijl ze het subtiel houden.

Sunshine State

Het aandeel van de milieucollecties in de mode voor de massamarkt is voor de meeste detailhandelaars niet substantieel. H&M heeft bijna 10% van zijn collectie gewijd aan zijn bewuste collectie, terwijl Zara 14% van zijn collectie heeft gewijd aan zijn duurzame initiatief Join Life.
– Volgens de gegevens van Retviews zijn de meest gebruikte stoffen voor zowel gewone als duurzame modecollecties dezelfde: katoen, synthetische stoffen en viscose.
– Elk jaar worden ongeveer 352 miljoen vaten olie gebruikt om synthetische stoffen te produceren. Het is bekend dat deze stoffen een van de oorzaken zijn van de vervuiling van de oceanen. Toch is het nog steeds een van de belangrijkste onderdelen van de eco-collectie, na biologisch katoen.

Duurzame mode omvat een groot aantal verschillende componenten, en de mode-industrie wordt geconfronteerd met een groot probleem als het gaat om duurzaamheid: er is geen standaard definitie.

“Om eerlijk te zijn, er is geen universeel aanvaarde definitie van duurzaamheid, waardoor merken in de val van greenwashing kunnen trappen of de vaagheid ervan kunnen uitbuiten. Het geeft merken ook de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op de vooruitgang terwijl ze de problemen verdoezelen”.
De business van mode

Dit biedt merken de mogelijkheid om de definitie van duurzaamheid te interpreteren zoals zij dat willen. Een detailhandelaar kan zijn collectie als “duurzaam” definiëren door gebruik te maken van 100% duurzame of milieuvriendelijke processen en stoffen, maar ook door ethische mode te produceren en inclusief te zijn. Tegelijkertijd kan een andere detailhandelaar zijn collectie als “duurzaam” bestempelen door een deel van de collectie uit duurzame materialen te laten bestaan, zonder rekening te houden met de hele toeleveringsketen.

Dit roept een aantal vragen op: wat is de realiteit achter alle duurzaamheidsboodschappen? Zijn bedrijven hun klanten aan het greenwassen?

Om meer te weten te komen over de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid in de mode, download ons duurzaamheidsrapport.

Wat is het aandeel van duurzame artikelen in de massamarktmode?
Je zou verwachten dat de twee grootste spelers op het gebied van fast-fashion, Zara en H&M, het grootste aandeel eco- of duurzame kledingstukken in hun collectie hebben. Dat is een terechte veronderstelling, aangezien zij beide het G7-pact voor duurzame mode hebben ondertekend. De twee modegiganten behoren ook tot de grootste verbruikers van duurzaam katoen en hebben hun eco-collectie overal getoond en gepromoot, van hun websites tot sociale media.

Stand van zaken in de duurzame mode: het aandeel van de ecocollectie in de massamarkt

Dit is echter niet echt het geval. Slechts 14% van de totale collectie van Zara maakt deel uit van de Join Life-collectie, en minder dan 10% wordt door H&M als Conscious bestempeld. Het aandeel van de eco-collectie is relatief klein in vergelijking met wat de klant van deze twee reuzen zou verwachten. Aan de andere kant is 30% van de collectie van winkelketens als C&A, die hun eco-collectie niet actief promoten, gewijd aan een duurzamere mode.

Zullen de twee reuzen met hun duurzame doelstellingen, handtekeningen onder het Pact en duurzame rapporten in staat zijn om zowel aan de verwachtingen van de klanten als aan de doelen die zij zichzelf hebben gesteld te voldoen?

De stand van zaken op het gebied van duurzame mode

Zijn de belangrijkste stoffen van de reguliere collecties anders dan die van de eco-collecties?
De belangrijkste stoffen die in de mode voor de premium- en massamarktsegmenten worden gebruikt, zijn katoen, synthetische stoffen zoals polyester, elastaan & nylon, en viscose. Deze twee marktsegmenten zijn heel verschillend in termen van modebenadering en prijsstelling. De stoffen die ze vaak gebruiken zijn dat echter niet.

Het is van essentieel belang om met onze lezers een paar cijfers over deze stoffen te delen.

Katoen is een van de meest water-intensieve gewassen. Om 1 kg katoen te produceren, hebben we 10.000 liter water nodig. Bovendien zijn de chemicaliën die worden gebruikt om katoen te oogsten uiteindelijk schadelijk voor de bodem en het grondwater.

Synthetische stoffen staan bekend om hun milieuproblemen: microdeeltjes plastic worden na elke wasbeurt in onze wasmachines uitgestoten en komen uiteindelijk in onze rivieren, meren en oceanen terecht, waardoor ons milieu wordt vervuild en de biodiversiteit wordt vernietigd. Bovendien gebruikt de mode-industrie elk jaar 342 miljoen vaten olie (rapport van Ellen MacArthur) om synthetische stoffen te produceren.

De staat van de duurzame mode: aandeel van de stoffen

Ten slotte wordt viscose, een goedkope, gedeeltelijk door de mens gemaakte stof, gemaakt van houtpulp en is 33% van de viscose die in de mode-industrie wordt geproduceerd, afkomstig van oude of bedreigde bomen. Ontbossing is een ernstig wereldwijd milieuprobleem, en zonder het bewustzijn van de massa draagt de mode-industrie daar aanzienlijk toe bij.

Zelfs nu we de nadelige effecten van deze stoffen kennen, is de verontrustende realiteit dat de meest gebruikte stoffen voor zowel de eco-collectie als de conventionele collectie dezelfde zijn.

Lees meer over badmode:

bikini
bikini body
bikini models
micro bikini
sexy bikini
bikini femme
bikini girls
teen bikini
bikini babes
bikini kopen
high waisted bikini
bikini dames
bikini online
bikini porn
bikini’s online
bikinis online
billie eilish bikini
femme en bikini
hunkemöller bikini
string bikini
bikini dare
bikini sex
bikini taille haute
brazilian bikini
britney spears bikini
calvin klein bikini
h&m bikini
kids bikini
mini bikini
bikini bottom
bikini h&m
charli d amelio bikini
esprit bikini
etam bikinis
hot girls in bikinis
laura tesoro bikini
push up bikini
shein bikini
vrouwen in bikini
ariana grande bikini
bandeau bikini
bikini bounce
bikini grote maten
bikini grotere maten
bikini string
calzedonia bikini
dior bikini
emma watson bikini
extreme bikini
fourchette et bikini
frankies bikinis
hot bikini
jodi arias bikini
kim kardashian bikini
meisjes in bikini
milf bikini
bikini calvin klein
bikini meisjes
bikini pleasure
bikini sets
bikini wax
celine dept bikini
dua lipa bikini
julie van den steen bikini
kat kerkhofs bikini
kylie jenner bikini
mooie vrouwen in bikini
selena gomez bikini
sexy bikini girls
beachlife bikini
bikini beach
bikini bridge
bikini hoge taille
bikini push up
eames bikini chair
halter bikini
jennifer aniston bikini
kendall jenner bikini
marlies dekkers bikini
micro bikini online australia
princess leia gold bikini
protest bikini
salma hayek bikini
scarlett johansson bikini
sport bikini
triangl bikini
zalando bikini
alexandra daddario bikini
bikini atoll
bikini banana moon
bikini cameltoe
bikini esprit
bikini hunkemöller
bikini prima donna
bikini riot
bikini shorts
bikini tiener
bikini tommy hilfiger
bikini tops
bikini xxx
bikinis 2020
dina tersago bikini
elke clijsters bikini
fille en bikini
gal gadot bikini
hot teen bikini
k3 bikini
khloe kardashian bikini
kira kosarin bikini
kiwi bikini
klaasje meijer bikini
madison beer bikini
margot robbie bikini
marie jo bikini
meghan markle bikini
millie bobby brown bikini
nude bikini
o neill bikini
oneil bikini
prima donna bikini